Kleur van 2014 | Teal

De Kleur van het jaar 2014 - Het toonaangevende Aesthetic Center van Akzo-Nobel, heeft ‘Teal’ wereldwijd uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2014.

Het Aesthetic Center publiceert jaarlijks de Colour Futures™: de laatste nieuwe trends vertaald in inspirerende kleuren die het komende jaar vaak zullen opduiken in trendrapporten. Voor 2014 werd ‘Teal’ geselecteerd als Kleur van het Jaar: een
gesofisticeerde tint die het midden houdt tussen harmonieus groen en verfrissend blauw. De trendkleur van het jaar is familie van het bekende turquoise, maar is wel een verfijnder en meer karaktervol alternatief. De kleur wordt al vaak gebruikt in de designwereld en doet nu ook haar intrede in de huiskamer. Met haar rustieke en tegelijk moderne karakter is dit een uitgebalanceerde trendkleur voor je woning.

De trendkleur van het jaar komt het best tot haar recht in combinatie met hout of neutrale tinten, zodat het geheel niet te zwaar wordt. De kleur maakt een statement en past ook mooi bij zachtroze tinten of okergeel voor een warm interieur. Echte trendsetters kiezen voor kleuren uit hetzelfde spectrum, zoals blauw of groen, zodat hun hele woning een moderne look krijgt. “Ton-sur-tontinten geven het geheel een hippe uitstraling, zonder je kamer al te koel te maken”, aldus Heleen van Gent van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel.

Voor een kleur met zoveel impact is Teal eigenlijk een veelzijdige tint, die het goed doet in verschillende soorten kleurencombinaties. Op de kleurencirkel staat deze tint tegenover koraalroze, waardoor die automatisch goed samengaan. Dat geldt ook voor kleuren die daarop aansluiten, alles van rozetinten tot okergeel. Een nieuwer resultaat ontstaat als Teal ton-sur-ton wordt gecombineerd met andere tinten turquoise, groen of blauw. In een gelaagde combinatie met indigo, denim of marineblauw krijg je het diepzee-effect: fris, beweeglijk, uitnodigend. Samen met groenvarianten als mint, blauwgroen of smaragd krijgt Teal juist een fris buitengevoel; voor een neutraal effect is een combinatie met hout mooi

 

Bron: www.flexa.nl

Naar mobiele navigatie Naar mobiele navigatie