Sikkens RIJKS kleuren

Toen het beroemde Amsterdamse Rijksmuseum de kleuren die gebruikt waren door architect Pieter Cuypers in 1880 wilde laten herleven, kwamen ze uit bij Sikkens. Wij zijn officieel leverancier van alle verf en decoratieve producten binnen het Rijksmuseum. In totaal is er meer dan 8000 liter Sikkens verf gebruikt in het gebouw. Deze kleurstalen zijn identiek aan de kleuren die toegepast zijn in het Rijksmuseum. Kleuren op digitaal beeld wijken echter altijd af van de orginele kleur. Ook door het gebruik van verschillende lichtbronnen en spots kan een andere waarneming van de kleur tot stand komen. Wij raden u daarom aan de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te houden. Deze kleurenwaaier is te in te zien bij ons als Erkend Sikkens Specialist.

Deskundigen van Sikkens stelde een palet van meer dan 60 kleuren samen om het interieur van het museum zo natuurgetrouw mogelijk in zijn oude glorie te herstellen. Het kleurenpalet werd ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van de Stichting Restauratie Atelier Limburg. Sikkens ontwikkelde de kleuren en met deze verf werden de decoraties van Cuypers op de muren van het museum gerestaureerd. Het oorspronkelijke decor is het best bewaard gebleven in de bibliotheek, waar de authentieke karakteristieke elementen goed behouden zijn.

  
RIJKS wit grijs                              RIJKS licht grijs                            RIJKS koel grijs 
 
  
RIJKS midden grijs                      RIJKS groen grijs                          RIJKS warm grijs 
 
  
RIJKS donker grijs                       RIJKS zwart grijs                          RIJKS zacht groen 
 
  
RIJKS groen                                RIJKS puur groen                        RIJKS zacht rood 
 
  
RIJKS rood                                 RIJKS puur rood                          RIJKS zacht terra 
 
  
RIJKS terra                                 RIJKS puur terra                          RIJKS zacht oker 
 
  
RIJKS oker                                  RIJKS puur oker                          RIJKS zacht bruin 
 
 
RIJKS bruin                                 RIJKS puur bruin 
 
De afgebeelde kleuren zijn een goede benadering van de werkelijkheid, maar kunnen door verschillen in computerbeeldschermen afwijken.
 
De selectie van 8 nieuwe grijstinten en 17 Cuypers kleuren, die samen met de architecten van het Rijksmuseum zijn ontwikkeld, vormen nu samen de nieuwe collectie Sikkens RIJKS kleuren. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat geringe afwijkingen door de invloed van het producttype, glans en structuur niet volledig te voorkomen zijn. Door glansverschil kunnen sommige kleuren anders worden waargenomen. Wij raden u daarom aan de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te houden.
 
Naar mobiele navigatie Naar mobiele navigatie